Loading Events

« All Events

Werkconferentie Drones voor Defensie en Veiligheid

June 7 @ 10:00 - 16:00 CEST

De wereld is sterk in beweging. In toenemende mate hebben we te maken met politieke instabiliteit, bestrijding van georganiseerde criminaliteit en effecten van klimaatverandering op veiligheid. Dit in combinatie met razendsnelle hoogwaardige technologieontwikkeling van onder meer geautomatiseerde onbemande systemen (UAS). Deze systemen gaan in deze context dan ook een steeds grotere rol spelen in onze samenleving.

Drones zijn in gebruik voor brandbestrijding, het goed in kaart brengen van bepaalde gebieden tijdens een crisis, het ongemerkt kunnen monitoren van bepaalde situaties en hulp bij reddingen (in zee). Dit is echter slechts een greep uit de vele denkbare toepassingen. Mede daarom zijn Defensie, politie, brandweer en hulpdiensten druk bezig met de verdere integratie en het optimaliseren van het effectief gebruik van drones in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Drones kunnen ook een bedreiging voor de veiligheid vormen. Door onbewust onbekwaam handelen, maar ook met de bewuste intentie om kwaad te doen. Ook hier liggen belangrijke rollen voor Defensie en de publieke veiligheidsdiensten.

Voor wie
Medewerkers van Defensie, Politie, Brandweer, overige hulpdiensten én ontwikkelaars uit de high tech en drone-industrie die benieuwd zijn naar de laatste toepassingen van dronetechnologie in de defensie- en veiligheidssector, de ontwikkeling van de Europese regelgeving hiervoor en die op zoek zijn naar publieke en private organisaties om mee samen te werken om de veiligheid met en tegen drones een extra impuls te geven.

Wat kunt u verwachten?
Om 10.00 uur welkom en opening. Deze dag wordt de start van verdere verdieping van het definiëren van doelstellingen en het aanjagen van nieuwe en bestaande samenwerkingsverbanden tussen de verschillende overheden en de Nederlandse industrie op het gebied van drones en counter drones. Sprekers geven vanuit het eigen werkveld hun visie over drones en counter drones. Benieuwd naar het ambitiedocument? Klik hier.
Gedurende de dag is er ruimschoots gelegenheid om te netwerken of om demonstraties te volgen.
Programma en deelsessies

Bekijk hier het programma en de deelsessies.

Aanmelden
In verband met COVID-19 geldt er een maximum van 75 deelnemers. Meld u aan via kennisevents@ifv.nl

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met IFV Kennisevents, kennisevents@ifv.nl.

Deze dag wordt u aangeboden door:

In verband met COVID-19 worden de maatregelen van de Rijksoverheid en de adviezen van het RIVM strikt opgevolgd. Voor alle informatie over de huidige maatregelen verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid en het RIVM.

Venue

Troned, Twente Safety Campus, Space53
Vliegveldstraat 100
Enschede, Netherlands
Phone:
+31 882 567 999
Website:
info@troned.nl

Organisers

Instituut Fysieke Veiligheid (IFV)
NIDV
NIDV
Brandweer Twente
Space 53

Leave a Reply