Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SMM Hamburg Digital – Online

February 2 - February 5

Door de Corona pandemie is het voor veel bedrijven over de wereld onmogelijk om deel te nemen aan een fysiek evenement. Dit heeft SMM doen besluiten om volledig digitaal te gaan. Het digitale platform wordt een ‘meeting place’ voor de hele maritieme industrie tot de volgende editie van SMM in September 2022. De Kick-off van het platform vindt plaats tussen 2-5 februari 2021 en blijft online voor 1,5 jaar.

Klik hier voor meer informatie.

Holland Paviljoen op SMM Digital
Als landenpaviljoen is Netherlands Maritime Technology aanwezig met een zogenaamd Master Package. Dit geeft NMT niet alleen de kans om de Nederlandse industrie, maar ook om in beperkte mate de deelnemers aan het Holland Paviljoen te promoten. Het is nog niet geheel duidelijk wat de volledige mogelijkheden zijn, maar voor zover bekend kunnen we de deelnemers van het Holland Paviljoen wel benoemen. Bovendien is er een mogelijkheid om persberichten van deelnemers te verspreiden via het platform. In dat geval kunnen we echter alleen NMT neerzetten als contactpersoon. Dus wil je echt gevonden worden in de digitale wereld van SMM? Kijk dan naar de verschillende pakketten die SMM aanbiedt.

SMM
SMM behoeft eigenlijk geen uitleg. Deze beurs is de meest toonaangevende maritieme vakbeurs wereldwijd en dus ideaal voor het presenteren van je maritieme innovaties en technologie. De vorige editie trok meer dan 2.200 exposanten en ruim 50.000 bezoekers.

De Duitse markt
De Duitse scheepsbouwsector is al sinds jaren één van de meest succesvolle ter wereld. Duitsland bouwt voornamelijk grote zeegaande cruiseschepen, jachten en marineschepen. Daarnaast is het land actief in het segment van luxe riviercruiseschepen. De orderboeken ten tijde van het vierde kwartaal van 2018 laten zien dat Duitsland de nummer 5 is van de wereld als er gekeken wordt naar het aantal Compensated Gross Tonnage (CGT) van de zeegaande schepen. China staat op nummer 1 gevolgd door Zuid-Korea, Japan en Italië. Ongeveer een kwart van het Europese orderboek in CGT valt toe te rekenen aan Duitsland.

De drie grootse scheepswerven in Duitsland zijn die van Meyer Group in Papenburg, MV Werften in Wismar en FSG in Flensburger. Op het moment van schrijven heeft Meyer Werft in Papenburg zeker 13 orders voor cruiseschepen en staat het bedrijf op nummer 6 van grootste scheepswerven als er gekeken wordt naar het aantal CGT in de orderboeken. Ter indicatie, het Zuid Koreaanse Daewoo (DSME) staat op nummer 1 en is ongeveer 3 keer zo groot. Voornamelijk de werven die zich toeleggen op grote cruiseschepen hebben orders lopen tot aan 2023. Meyer Group maakt naast de grote ook weer wat kleinere cruiseschepen. FSG, in handen van de Noorse aandeelhouder Siem Industries, heeft een aantal hoogwaardige ferry orders bemachtigd.

De jachtbouw in Duitsland richt zich in hoofdzaak op de allergrootste jachten en hebben het de laatste tijd goed gedaan qua nieuwe orders. Onder andere Lürssen, Nobiskrug en Abeking & Rasmussen doen het goed. Lürssen heeft inmiddels negen locaties in Duitsland, waar behalve nieuwbouw van jachten ook refits van jachten plaatsvinden alsmede nieuwbouw van marineschepen en reparatie van zeeschepen. Ook Abeking & Rasmussen is naast de bouw van jachten gespecialiseerd in marineschepen (zoals mijnenvegers), cruiseschepen en refits. Recent opende Abeking & Rasmussen nog een nieuwe bouwhal van 125m lang. Naast bovengenoemde werven zijn er nog twee partijen die zeer grote en opvallende jachten opleveren: Lloyd Werft uit Bremerhaven en Peters Werft uit Wewelsfleth.

De ‘Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau’ (VDMA) laat in een recent rapport weten dat de maritieme toeleverancier industrie voor de scheepsbouw en de offshore industrie in Duitsland werkgelegenheid biedt voor 63500 werknemers verdeeld over circa 400 bedrijven. De omzet van de maritieme toeleverancier industrie daalde vanaf 2015 drie jaar op rij. Uit de prognose over 2018 blijkt de omzet ongeveer gelijk gebleven ten opzichte van 2017. De jaarlijkse omzet is rond de 10 miljard euro en het export deel daarvan ligt rond de 75 procent.

Aanmelden voor wachtlijst
Er zijn momenteel geen stands meer beschikbaar. Inschrijven voor de wachtlijst kan door een mail te sturen naar: lucas@maritimetechnology.nl.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Trade Promotion Manager Joëlla Lucas via +31 884 451 024 of lucas@maritimetechnology.nl.

Details

Start:
February 2
End:
February 5
Event Category:
View Event Website

Organiser

Netherlands Maritime Technology
Phone:
+31 884 451 024
Email:
lucas@maritimetechnology.nl
View Organiser Website

Leave a Reply