Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sail Den Helder / Marinedagen

June 22nd 2017 @ 12:00 - June 25th 2017 @ 18:00 CEST

Van 22 tot en met 25 juni zullen wederom een aantal prachtige Tall Ships en schepen van het nationale Varende Erfgoed een bezoek brengen aan Den Helder tijdens Sail Den Helder 2017.

Sail Den Helder 2017 brengt op 22 juni 2017 voor één dag de Gouden Eeuw terug naar Nederland. Met een vloot van grote – en even zovele kleinere – zeilschepen op de Rede van Texel wordt dit een historische dag. Als in lang vervlogen tijden zal opnieuw een grote vloot zeilschepen ten anker liggen op de Rede van Texel bij Den Helder. De zeer succesvolle werving van de schepen betekent veel volle kades met mooie Tall Ships. Ruim 30 prachtige Tall Ships zullen op donderdagochtend 22 juni voor anker gaan op de Rede voor Den Helder, waarna zij in de middag de Haven van Den Helder binnen zullen varen waar zij samen met de 150 schepen van het Nationaal Varend Erfgoed het hart van Sail Den Helder 2017 zullen vormen. De allergrootste windjammers hopen we daarbij te verwelkomen.

Na de Fleet Review op de Rede van Texel zullen alle schepen op 22 juni afmeren in de haven van Den Helder en tot 25 juni de prachtige achtergrond vormen voor een groots evenement. Uiteraard zijn de schepen te bezichtigen tijdens het evenement.

Van 22 tot 25 juni zullen op het terrein van Sail Den Helder 2017, wat samenvalt met de Marinedagen 2017, allerlei culturele en andere evenementen plaats vinden die gratis toegankelijk zijn voor het publiek.

Ook zal tijdens Sail Den Helder 2017 voor zowel bedrijven als organisaties de mogelijkheid bestaan voor het huren van schepen en dekken aan boord van prachtige schepen, zowel varend als stilliggend, voor relatiemarketing. U vindt op de website van het evenement onder vaartochten een boekingsscherm waarbij u een keus kunt maken uit de beschikbare schepen voor publieksvaartochten en zakelijke arrangementen tijdens alle Saildagen. Om dit logistiek beheersbaar te houden worden alleen die schepen toegelaten, waarmee de organisatie afspraken heeft gemaakt. Duizend vrijwilliges en stagiaires leiden het evenement in goede banen.

Programma: Zie http://www.saildenhelder.nl

Details

Start:
June 22nd 2017 @ 12:00 CEST
End:
June 25th 2017 @ 18:00 CEST
Event Category:
View Event Website

Venue

Port of Den Helder
Den Helder, Netherlands + Google Map
View Venue Website

Organiser

Sail Den Helder
Phone:
0223 – 678714
Email:
secretariaat@saildenhelder.nl
View Organiser Website