Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Port Defender Rotterdam

April 8th 2019 - April 11th 2019

Van 8 tot 11 april vindt in de Rotterdamse haven voor de vierde keer de anti-terrorismeoefening Port Defender Rotterdam plaats. Koninklijke Marine, Luchtmacht, Dienst Speciale Interventies (DSI), Kustwacht, Havenbedrijf Rotterdam, Politie eenheid Rotterdam en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond trainen op een groot openbare orde incident of acute terrorismedreiging.

In verschillende scenario’s krijgt de Rotterdamse haven te maken met een verhoogde dreiging. Door verschillende dreigingsscenario´s met elkaar te integreren, ontstaat er een zo realistisch mogelijke oefening en krijgen de deelnemers de kans om naast de eigen vaardigheden, ook de onderlinge samenwerking te oefenen. Terwijl speciale eenheden van het Korps Mariniers en politie een door terroristen gekaapt schip moeten bevrijden, krijgen marineduikers, vliegers en militairen van de maritieme explosievenopruimingsdienst ieder hun eigen uitdagingen voor de kiezen. Uiteindelijk doel is om met alle verschillende veiligheids- en hulporganisaties samen te oefenen op het gebied van havenbescherming.

ISPS-gecertificeerde bedrijven in de regio kunnen deze oefening bij uitstek aangrijpen om de procedures bij opschaling van hun Havenfaciliteit te oefenen.

Geluidshinder
Tijdens Port Defender Rotterdam wordt er tussen 8 en 11 april in de omgeving van de Wilhelminakade, Rijnhaven, Waalhaven en Katendrecht gebruik gemaakt van transportvliegtuigen, helikopters, figuranten en oefenmunitie. De verschillende deelnemers aan de oefening beperken de overlast voor omwonenden en bedrijven zoveel als mogelijk. Toch valt geluidshinder niet uit te sluiten.

Details

Start:
April 8th 2019
End:
April 11th 2019

Venue

Rotterdam
Rotterdam, Netherlands + Google Map
View Venue Website

Organiser

Port of Rotterdam
Email:
mae.jansen@portofrotterdam.com
View Organiser Website

Leave a Reply