Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pilot training: Eerste hulp bij terreur

April 11th 2018 @ 08:00 - 16:30 CEST

Vorig jaar heeft een succesvolle pilot “Eerste hulp bij terreur” plaatsgevonden bij Inprevo in Utrecht. Dit was een zeer succesvolle dag, met erg positieve reacties. Daarom organiseert Inprevo op 11 april 2018 weer een pilot training. De training is gericht op hulpverleners en professionals die betrokken kunnen raken bij daden van terreur of andere incidenten die kunnen leiden tot catastrofale verwondingen, zoals Brandweer, Politie, Ambulance en BHV-organisaties van risicovolle organisaties.

Helaas begint de ervaring met terreur te groeien, de laatste jaren waren er genoeg voorbeelden. Niemand kan alle daden van terreur voorkomen. Hoe goed onze veiligheidsdiensten ook hun werk doen, ze kunnen nu eenmaal niet overal zijn of alles voorzien. Wat we wel kunnen doen, is de gevolgen van een terreurdaad onder controle houden en daar waar mogelijk beperken door het behandelen en beperken van vermijdbare dodelijke slachtoffers.

Verwondingen, die we voorheen alleen in oorlogsgebied zagen, vereisen andere behandelingstechnieken. Ook is het belangrijk tactisch te handelen bij het benaderen en behandelen van de slachtoffers. Multidisciplinaire samenwerking is van belang, om er een succes van te maken. Waarom leren we niet alvast de technieken, die hun diensten reeds bewezen hebben in oorlogsgebied? Het RACFA (Remote Area Combat First Aid) concept doet dit en is aangepast aan de tactische mogelijkheden en kennis van de verschillende professionele hulpdiensten en bedrijfshulpverleners op straat.

Praktische informatie
De training start om 08:00 uur (voor wapendragende deelnemers om 07:30 uur i.v.m. extra veiligheidsbriefing) en duurt tot ongeveer 16.30 uur.
Kosten: € 295,- p.p. excl. BTW (lunch inbegrepen)
Locatie: Oefencentrum Inprevo, Spoordijk 17, 3534 BD Utrecht
Op het oefencentrum is voldoende parkeergelegenheid.

Kleding
U wordt verzocht uw operationele kleding te dragen zoals u deze dagelijks tijdens uw dienst/inzet draagt. Het gaat dus om het operationele tenue incl. uitrusting. Specifiek voor brandweermedewerkers geldt dat ademluchtapparatuur niet meegenomen dient te worden. Voor politiemedewerkers is het verzoek om in operationeel tenue incl. uitrusting te komen. Voor vragen over uw uitrusting en of kleding kunt u rechtstreeks met ondergetekende contact opnemen.

Veiligheidsbriefing (alleen voor wapendragende deelnemers)
Ten behoeve van de wapendragende deelnemers wordt er door de instructeurs een extra veiligheidsbriefing georganiseerd. Deze briefing zal voor aanvang van de training plaatsvinden. Wij willen u graag verzoeken al op 07:30 uur aanwezig te zijn op het trainingscentrum.

Meer informatie of aanmelden?
Neem contact op met Aleid Kanis (Opleidingscoördinator Inprevo) via a.kanis@inprevo.nl of +31 302 427 070.

Download hier de informatiebrochure.

Details

Date:
April 11th 2018
Time:
08:00 - 16:30 CEST
Event Categories:
,

Venue

Inprevo Utrecht
Spoordijk 17
Utrecht, 3534 BD Netherlands
+ Google Map
Phone:
+31 886 161 400
View Venue Website

Organisers

Inprevo
Auriex

Leave a Reply