Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Online lezing | De Douane in het hart van de haven

May 2 @ 13:00 - 14:00 CEST

Op zondag 2 mei om 13.00 uur neem je gratis deel aan een online lezing door de Douane.

De Douane vervult een belangrijke rol in de Rotterdamse haven. Logisch dus dat zij een post hebben op de Maasvlakte. Midden tussen de havens waar de grootste zeeschepen afmeren en dicht bij de uitgestrekte containerterminals en enorme distributieloodsen.

De Douane heeft verschillende taken en bevoegdheden op het gebied van: veiligheid, gezondheid, economie en milieu, kortweg vgem. Zo houdt de Douane toezicht op de in- en uitvoer van goederen. Daarbij ziet de Douane toe op de naleving van wetten en regels. Zo is er wetgeving die de in- en uitvoer van bepaalde goederen in Nederland dan wel de EU verbiedt. Maar er zijn ook goederen die alleen onder strenge eisen vervoerd mogen worden. De Douane houdt namens meerdere ministeries de vinger aan de pols.

Roxanne Udink, External Relations Officer bij de Douane, vertelt in haar presentatie over de voornaamste taken van de Douane. Tijdens de lezing is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Boek gratis ticket
Bestel je ticket gratis online. Dit kan tot donderdag 29 april 17.00 uur. De lezing duurt max. 60 minuten, vindt plaats in Microsoft Teams en kun je volgen via je browser. Vragen stellen kan via de chatfunctie. Volg je de lezing met meerdere personen binnen een huishouden, dan volstaat het boeken van één ticket.

Let op: direct na je aanmelding ontvang je automatisch een e-mail met als onderwerp ‘Tickets FutureLand’ met het ticket in pdf als bijlage. Omdat dit een online evenement is, heb je deze niet nodig. Je ontvangt voorafgaand aan de online lezing jouw link voor deelname via e-mail.

Details

Date:
May 2
Time:
13:00 - 14:00 CEST
Event Category:
View Event Website

Venue

Futureland
Europaweg 902, Havennummer 8360
Maasvlakte Rotterdam, 3199 LC Netherlands
Phone:
+31 102 522 520
View Venue Website

Organiser

Futureland
Phone:
+31 102 522 520
Email:
info@futureland.nl
View Organiser Website

Leave a Reply