Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Maritieme Stampotten Cruise

March 30th 2019 @ 12:30 - 17:00 CET

Op 30 maart 2019 organiseert Rederij ‘t IJ een Maritieme Stampotten Cruise. Een speciale vaartocht over het Amsterdamse IJ en de voormalige Zuiderzee met als thema Koopvaardij, bestemd voor een ieder die de wereldzeeën bevaren heeft bij de koopvaardij en natuurlijk voor iedereen die van varen houdt.

Amsterdam is dan misschien niet meer de zeehaven uit ons verleden, wel zijn langs het IJ nog genoeg bezienswaardigheden te zien zoals de A’dam Toren, de Passenger terminal, het Eye Filmmuseum en het KNSM eiland, waar vroeger de koopvaardijschepen hun handelswaren losten en laadden om daarna weer de reis te vervolgen naar een verre bestemming. Na het rondje over het IJ zal het schip koers zetten naar de Oranjesluizen en nadat de sluisdeur weer open gaat, richting het Vuurtoreneiland en het Forteiland Pampus varen om een rondje om Pampus en het Muiderslot te varen en daarna weer terug naar Amsterdam. 4 uur uitwaaien en genieten van de mooie bezienswaardigheden op en langs het Amsterdamse IJ en het Markermeer, terwijl u ondertussen geniet van een drankje en een heerlijk Hollandse stamppottenbuffet (met hutspot, zuurkool, boerenkool, hachée, Gelderse worst, Willem’s gehaktballen, Piccalilly, augurkblokjes en Amsterdamse uitjes).

Programma

  • 12.30u – Inschepen bij Steiger 14 achter Amsterdam C.S. aan de IJ-zijde, links van de veerponten.
  • 13.00u – Vertrek schip voor een vaartocht over het Amsterdamse IJ. Bij mooi weer gaan we door de Oranjesluis het Markermeer op. Geniet ondertussen van een lekkere Hollandse stamppot.
  • 17.00u – Aanmeren Steiger 14, einde vaartocht.

Prijs: €22,50

Mocht u deze geweldige dag willen meemaken, twijfel niet en stap aan boord van het historische zeeschip de Stortemelk en beleef de Koopvaardij op ’t IJ!
Wees er snel bij, want vol = vol!

U kunt zich aanmelden via Rederij ‘t Ij.

Details

Date:
March 30th 2019
Time:
12:30 - 17:00 CET
Event Category:
View Event Website

Venue

Amsterdam
Amsterdam, Netherlands + Google Map

Organiser

Rederij ‘t IJ
Phone:
+31 203 417 396
Email:
info@rederijhetij.nl
View Organiser Website

Leave a Reply