Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Excursie naar de haven van Duinkerke

July 3rd 2020 @ 11:00 - 15:00 CEST

Free

Port Security Center organiseert op 3 juli in samenwerking met Azur DronesEamus Cork Security (ECS) en het havenbedrijf een excursie naar de haven van Duinkerke.

Duinkerke is een van de grootste havens van Frankrijk. Jaarlijks passeren hier meer dan 3 miljoen passagiers en 7 millioen ton vracht. De haven is ISPS-plichtig en heeft daarvoor diverse organisatorische en technische beveiligingsmaatregelen getroffen.

Sinds juli 2019 wordt de haven van Duinkerke door Eamus Cork Security (ECS) bewaakt met een autonome drone: de Skeyetech van Azur Drones. Duinkerke is daarmee de eerste haven ter wereld die gebruik maakt van drones in aanvulling op de inzet van havenbeveiligers en technische systemen. De inzet van een autonome drone bleek van toegevoegde waarde om de beveiliging in de ‘Restricted Areas’ te vergroten.

De Skeyetech is het eerste onbemande luchtvaartuig (unmanned aerial vehicle, UAV) dat in Europa uit het zicht autonome vluchten mag uitvoeren*. De drone kan op elk moment met één druk op de knop opstijgen en voert geheel zelfstandig surveillances uit. De drone is voorzien van optische en thermische camera’s, waarmee dag en nacht parameter patrouilles en specifieke controles worden uitgevoerd en op afstand toezicht gehouden kan worden. Hiervoor is de drone gekoppeld met Genetec‘s Security Center en het Omnicast video management systeem.

U krijgt tijdens de excursie de gelegenheid de Skeyetech drone in werking te zien en vragen te stellen over de techniek, de bediening en de toegevoegde waarde voor de beveiliging. Bij de excursie zijn ook Nederlandse drone deskundigen aanwezig die uw vragen over de Nederlandse wet- en regelgeving en benodigde opleidingen kunnen beantwoorden.

NB: Vanwege de coronamaatregelen zal iedereen op eigen gelegenheid naar Frankrijk reizen. Tijdens de excursie worden er coronamaatregelen in acht genomen. Desgewenst kunt u voorafgaand en/of aansluitend aan de excursie overnachten in Duinkerke (voor eigen rekening; wij nemen contact met u op voor nadere afstemming). 

De excursie gaat door onder voorbehoud van toestemming om te reizen. Aanmelden kan tot 30 juni 2020

* NB: In Nederland is het uitvoeren van autonome drone-vluchten nog niet toegestaan.

Details

Date:
July 3rd 2020
Time:
11:00 - 15:00 CEST
Cost:
Free

Venue

Haven van Duinkerke
2505 Route de l'Écluse Trystram
Dunkerque, 59140 France
+ Google Map
View Venue Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Leave a Reply