Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Discovery: Richard Hammond bezoekt de Marie Maersk in Rotterdam

February 5th 2020 @ 14:00 - 15:00 CET

Richard Hammond gaat voor een nieuwe tv-serie van Discovery op zoek naar de grootste machines en bouwwerken ter wereld. En er is ook een Rotterdamse aflevering, waarin Hammond in Rotterdam het gigantische containerschip de Marie Maersk bezoekt.

In de nieuwe serie Richard Hammond’s BIG neemt hij een kijkje achter de schermen om de techniek en werking van deze mega-bouwwerken te achterhalen. Hoe ga je als engineer te werk als je zulke grote projecten moet voltooien? Waar begin je? Met welke natuurkrachten moet je rekening houden? En hoe breng je het allemaal op zijn plaats?

Hammond neemt in Rotterdam plaats in een van de kranen die de containers laden en lossen van een van de grootse containerschepen ter wereld: de Marie Maersk. Dit drijvende kolos kan maar liefst 18.000 zeecontainers tegelijk vervoeren, wat op kan lopen tot een totale waarde van 400 miljoen euro aan goederen. Hammond duikt onder meer de machinekamer in en begeeft zich letterlijk in de motor die dit kwart miljoen ton wegende schip voortstuwt. In Rotterdam gaat hij van boord en helpt hij mee met het laden en lossen van de containers.

Richard Hammond’s BIG is vanaf dinsdag 11 februari tot en met dinsdag 7 april om 20:30 uur te zien bij Discovery. Op Dplay kan elke aflevering 7 dagen vooruit worden bekeken. De eerste aflevering is vanaf 4 februari te zien. The Marie Maersk is op dinsdag 3 maart om 20.30 uur aan de beurt.

Details

Date:
February 5th 2020
Time:
14:00 - 15:00 CET
View Event Website

Leave a Reply