Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

CyberSafeHavens webinar

October 6th 2020 @ 13:00 - 15:00 CEST

6 oktober 2020 vindt van 13:00 tot 15:00 het CyberSafeHavens webinar plaats. Hét webinar dat draait om de digitale weerbaarheid van havens: ook havens hebben namelijk te maken met toenemende digitale dreigingen. Binnen deze voor Nederland essentiële knooppunten is er bovendien sprake van een grote mate van onderlinge (keten)afhankelijkheid: dit vraagt om intensieve samenwerking.

Het webinar wordt georganiseerd vanuit de cyber security samenwerkingsinitiatieven van Port of Amsterdam (Cyber Security Programma NZKG), Port of Rotterdam (FERM) en de luchthaven Schiphol (CYSSEC), in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Tijdens dit webinar leer je over actuele cyberdreigingen en wat de relevantie kan zijn voor jouw bedrijf of organisatie. Hoe zet je bewustzijn om in acties die daadwerkelijk bijdragen aan de cyberveiligheid en continuïteit van jouw belangrijkste bedrijfsprocessen. We zullen hierop ingaan tijdens een plenaire presentatie en twee deelsessies. In de deelsessies richten we ons specifiek op PFSO’s en (IT) managers om zo ieders verantwoordelijkheid en mogelijke acties inzichtelijk te maken.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het webinar.
De volgende gerenommeerde sprekers en sessies zijn er beschikbaar:

Programma:

 • 12:45-13:00: Ontvangst
 • 13:00-13:05: Opening door Barend Frans
 • 13:05-13:45: Edwin van Andel: Hack your boardroom
  Het binnenhalen van (meer) hackers om de beveiliging te testen is een onderwerp dat de bestuurskamer zeker zal opschudden. Als je besluit dit onderwerp te introduceren, bereid je case dan zorgvuldig voor!
  Edwin van Andel legt uit waarom het onderwerp beveiliging niet (alleen) onder de verantwoordelijkheid van uw IT-afdeling moet vallen. En bespreekt de stromen en processen die nodig zijn binnen uw organisatie om succesvol een hoger beveiligingsniveau te bereiken.
 • 13:45-14:00: Pauze
 • 14:00-14:45: Break out 1: Elsine van Os: Van Hacken naar lekken
  Van dreiging van buiten naar schade van binnen. Welke factoren spelen hierin een rol? Denk bijvoorbeeld aan onbewuste (bv door het klikken op een phishing email) of bewuste (bv uit onvrede data meenemen uit een organisatie) activiteiten van medewerkers. We zullen zowel de factor mens, proces en techniek de revue laten passeren met een focus op preventie. Wat kunnen we doen om dit soort incidenten te voorkomen?

 • 14:00-14:45: Break out 2: Dave Maasland: Het dreigingslandschap van de vitale infrastructuur in het “nieuwe” normaal
 • In het tijd van abnormaliteit, is het belangrijker dan ooit om de vitale infrastructuur van onze samenleving stabiel te houden. Maar wat betekent de huidige crisis voor het huidige dreigingslandschap? Heeft het uberhaubt impact? Welke trends zien we in andere landen? En waar zouden we kunnen beginnen om weerbaarheid van binnenuit op te bouwen? Aan de hand van internationale voorbeelden, prikkelende ideeën en gedachten zal deze presentatie inzicht geven in hoe we in rare tijden kunnen bouwen aan vertrouwen.

 • 14:45-15:00: Afsluiting

Over de sprekers:

 • Barend Frans, Digitale Recherche Politie, moderator van dit CyberSafeHavens webinar. Spreekt jaarlijks 1200 forensisch onderzoekers toe op DEX-XL en is projectleider bij het Team Digitale Opsporing van de Politie Eenheid Amsterdam.
 • Edwin van Andel, hacker van het eerste uur, CEO bij ZeroCopter en begeleider van jonge hackers door de ‘Guild of the Grumpy Old Hackers’.
 • Elsine van Os, oprichtster en CEO van SignPost Six. Klinisch psychologe en met haar jarenlange ervaring in het veld van militaire en commerciële inlichtingen integreert zij psychologie in de aanpak van interne dreigingen, zoals spionage, sabotage en datadiefstal.
 • Dave Maasland, CEO bij ESET Nederland en heeft een passie voor IT en technologie. Hij wil digitale angst door onwetendheid wegnemen.

Je kunt jezelf én een collega of relatie inschrijven voor het evenement. Een dag voor het event ontvang je een link waarmee je kunt deelnemen aan het event op 6 oktober.

Heb je vragen over het webinar, mail deze naar evenementen@portofamsterdam.com.

Met vriendelijke groet,

Team CyberSafeHavens

Details

Date:
October 6th 2020
Time:
13:00 - 15:00 CEST
Event Category:

Leave a Reply